15 ezer körüli az influenzások száma

15 ezer körüli az influenzások száma

(Forrás: Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt héten 15 300-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint április 10. és 16. között az országban 149 200-an mentek orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 15 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Utóbbiak közül a betegek 37 százaléka gyermek, 8 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki. Négy megyében nőtt (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Veszprém), kettőben nem változott (Komárom-Esztergom és Zala) az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva, míg az ország többi részén csökkent.

Az NNK laboratóriumába beküldött 64 légúti mintából 19-ben az influenza valamelyik típusát, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) 11-nél a koronavírust mutatták ki. Kórházba a múlt héten 184 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 27-nél volt szükség intenzív ellátásra.

(MTI)

Címkék: influenza