18 új fertőzött van

18 új fertőzött van

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal összefüggésben indított kormányzati oldalról. Ezzel összesen már 4398 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában nem történt újabb haláleset, így az áldozatok száma változatlanul 596 fő. Eddig 3312-en gyógyultak meg, vagyis jelenleg 490 aktív fertőzöttről tudni. Közülük 70 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és négyen szorulnak lélegeztetőgépre.

A tájékoztatásban kiemelik, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük, ezért léptek életbe a beutazási korlátozások. Ez azt jelenti, hogy aki sárga vagy vörös besorolású országból érkezik, két hétre karanténba kell vonulnia, kivéve, ha rendelkezik friss negatív koronavírus-teszttel. A szabályok bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7318 embernél van érvényben. 

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az itthoni általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Címkék: koronavírus