24.hu: 84 migránst találtak egy belvárosi lakásban

24.hu: 84 migránst találtak egy belvárosi lakásban

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

84 illegálisan Magyarországon tartózkodó embert talált a rendőrség hétfőn Budapest belvárosában egy társasházi lakásban – tudta meg a 24.hu.

A portál megkeresésére a BRFK Kommunikációs Osztálya megerősítette, hogy a fővárosi rendőrök állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy belvárosi ingatlant a délelőtti órákban. Az ingatlanban 84 személyt találtak, 30 férfit, 14 nőt és 40 gyermeket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

A 24.hu úgy tudja, hogy az illegális bevándorlókra a VII. kerületi Holló utcában találtak rá a hatóságok. Mint megírtuk, néhány napja Orbán Viktor és Novák Katalin házától nem messze, a Béla Király úton talált a rendőrség 90 menekültet. Ők töröknek, illetve kurdnak vallották magukat, de a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.