90 migránsra bukkantak Orbán Viktor és Novák Katalin otthonától nem messze

90 migránsra bukkantak Orbán Viktor és Novák Katalin otthonától nem messze

Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök 2022. október 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

90 migránst fogtak el csütörtök délután egy XII. kerületi, Béla király úti családi házban – ezt a rendőrség közölte a police.hu oldalon. A Béla király úton található Novák Katalin köztársasági elnök rezidenciája, amelyben – mint azt már lapunk is megírta – mozi, zeneszoba és sminkszoba is van. De a közelben van Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai otthona is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a történtekről annyit közölt, hogy állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy családi házat, ahol összesen 90 embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak. Töröknek, illetve kurdnak vallották magukat, de a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrség embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.