Véget ért Varga Judit igazságügyi miniszter házassága

Véget ért Varga Judit igazságügyi miniszter házassága

Varga Judit (Forrás: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Válik Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter – vette észre a 24.hu Magyar Péter Facebook-bejegyzése alapján. 

– Majd 18 évvel a megismerkedésünk után az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a közös utunk Judittal véget ért – írta Magyar és hozzátette: „A jövőben minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ugyan külön, de mégis közösen minden szeretetet megadjunk a három csodálatos fiúnknak. Én a nekünk jutó közös évekből csak az olyan boldog pillanatokra fogok emlékezni, mint ami erről a képről is eszembe jut.”

Alig fél órával a bejegyzés után váratlanul elérhetetlenné vált a poszt, de az eredeti bejegyzés, amelyet korábban elmentettünk, amikor még nyilvános volt, az alábbiakban látható:

A sajtóban korábban már felmerült a párral kapcsolatban, hogy válnak: a Blikk 2021 telén több forrásra hivatkozva is azt írta, hogy Vargáék több mint egy évtizednyi házasság után válnak. Akkor az igazságügyi miniszter hevesen cáfolta a cikk állítását, és azt mondta: családjuk ellen „összehangolt támadást” indított a sajtó – emlékeztet a Hvg.hu.

Magyar Péter korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt, 2022 februárjában saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott posztjáról.

Emlékezetes volt, amikor 2021-ben kiderült, hogy Vargáék a balatonhenyei házukra a maximális, 10 millió forintos csokot (családi otthonteremtési kedvezmény) is igénybe vették. Csokot nem lehet nyaralóra felvenni, ahhoz ott is kell lakni életvitelszerűen. Az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya az RTL Klubnak akkor azt írta, Vargáék eredetileg úgy tervezték, hogy brüsszeli megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt Balatonhenyére költöznek, de menet közben mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csoktámogatást folyósító banktól azt kérték, öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Varga később közölte: ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a balatoni házába, visszafizeti a tízmilliós csoktámogatást.

Frissítés:

Kedd este tíz óra után kapta meg szerkesztőségünk Varga Judit igazságügyi miniszter közleményét, amelyben megerősítette, hogy válófélben vannak. 

– Szeretném megerősíteni, amit a férjem nyilvánosságra hozott. Valóban válófélben vagyunk. Ahogy eddig is, ebben a nehéz időszakban is három közös gyermekünk biztonsága és nyugalma a legfontosabb számunkra. Ezért tisztelettel arra kerjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel fiainkra, képmásukat ne hozzák nyilvánosságra, valamint tartózkodjanak pletykák, találgatások közlésétől. Külön, de minden szeretetet meg fogunk adni a három csodálatos fiunknak. Egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal, megértésüket köszönjük – áll a közleményben.

Címkék: válás, Varga Judit