Szándékos gázolás, macsétével és lapátokkal fenyegetőzés borzolta a kedélyeket Pécsen (Videóval)

Szándékos gázolás, macsétével és lapátokkal fenyegetőzés borzolta a kedélyeket Pécsen (Videóval)

Pécs belvárosa (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 25 éves férfit – tájékoztatott a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán. Pénteken dél körül érkezett a bejelentés, hogy Pécsen a Centrum parkoló mellett két társaság vitába keveredett, majd egy autó az egyik társaság két tagját is elütötte.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy korábbi nézeteltérés miatt alakult ki a vita. Az egyik társaság lapátokkal, a másik pedig macsétével fenyegetve igyekezett érvényt szerezni igazának. Tettlegességre végül nem került sor köztük, viszont mikor a bozótvágóval rendelkező apa és fia távozni akart, akkor egy másik csoporthoz tartozó férfi az autójával a járdára felhajtva, egyértelműen szándékosan, nagy lendülettel, fékezés nélkül elütötte őket. A sérültek felálltak és folytatták a vitát, mire az autós férfi megfordult, és ismét a járdára hajtva újra megpróbálta elütni őket, de elugrottak a jármű elől. A sofőr erre a parkolóba vezetett, majd egy társával együtt elhajtottak a helyszínről. A társaság többi tagjai is elmenekültek a helyszínről, az elgázolt férfiakat pedig a mentők kórházba szállították.

A rendőrök hamarosan elfogták az autóval menekülő párost, aztán előállították őket a rendőr-főkapitányságra. A szökésben lévő többi tagot is hamar azonosították, és Hungária úti lakásukon elfogták a lapátokkal felfegyverkezett két férfit.

A huszonöt éves gázolót több emberen elkövetett emberölés, az autójába később beülő negyvenéves férfit pedig bűnpártolás miatt vették őrizetbe. Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, öt embert hallgatva ki. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindegyiküket őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra.

Az esetről az ATV videót is bemutatott, a felkavaró képsorokat alább tekinthetik meg: