2,5 milliárdnyi jutalmat osztottak szét Polt Péterék

2,5 milliárdnyi jutalmat osztottak szét Polt Péterék

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az üldözött keresztények védelmével foglalkozó, magyar szervezésű kísérőrendezvényen az ENSZ-ben, New Yorkban 2018. szeptember 28-án (TI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint két és fél milliárd forintot kapott összesen csaknem négyezer ügyészségi alkalmazott év végén – írja a Népszava. A Legfőbb Ügyészség – a lap közérdekűadat-igénylésére küldött válaszában – azt írta, átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint járt egy munkatársnak.

Az év végi jutalmakat egyébként teljesítményértékelés alapján osztották Polt Péter hivatalában. Pontos adatokat ugyanakkor nem küldtek, hiszen ez tükrözné az adott ügyészségi alkalmazott teljesítményét, ami már személyes adatnak minősül. Az ügyészségeken kiosztott pluszjuttatások összege évről-évre folyamatosan nő, a ma már bezárt Zoom szerint például 2017-ben átlagosan 570 ezer forintot osztottak szét, ami 180 ezerrel volt több, mint 2016-ban.

Csak a tanárok egy része kap pulykapénzt | Magyar Hang

Bőkezűen bánt munkatársaival az év végén a Belügyminisztérium, ahol összesen 963 dolgozó kapott a havi fizetésének megfelelő karácsonyi jutalmat – ezt már a 24.hu közölte. A cikk szerint a Pintér Sándor vezette tárca 585 millió forintot fordított év végi pluszjuttatásokra, ez átlagosan fejenként több mint 600 ezer forintos prémiumot jelent.

Az már korábban kiderült, hogy a külügyminisztériumban is volt év végi jutalmazás, ott 686 dolgozó részesült „motivációs juttatásban”. A Szijjártó Péter által irányított tárca valamivel több mint 263 millió forintot osztott szét jutalomként, ami azt jelenti, hogy átlagosan 384 ezer forintot vihetett haza egy-egy munkatárs.

Kellemetlen meglepetés a mentőknél: alaposan összement az év végi juttatás | Magyar Hang

Ugyanakkor nem osztottak jutalmat az Agrárminisztériumban, a Miniszterelnökségen, a Miniszterelnöki Kabinetirodában, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az igazságügyi tárcánál. A Pénzügyminisztérium alkalmazottai 9925 forint értékű ajándékcsomagot kaptak, míg a honvédelmi tárca egyelőre nem válaszolt a lap megkeresésére.