300 ezer forintot fizet minden dolgozójának a Libri, hogy segítsen a válsághelyzetben

300 ezer forintot fizet minden dolgozójának a Libri, hogy segítsen a válsághelyzetben

Fotó: Unsplash/Jonas Jacobsson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Libri-Bookline vállalatvezetése úgy döntött, hogy a koronavírus okozta krízishelyzetben támogatja munkavállalóit – olvasható a cég keddi közleményében. A vállalat minden munkatársának biztosít 300 ezer forint fizetéselőleget, hogy segítsen megoldani a váratlan helyzet miatt felmerülő napi problémákat.

Balogh Ákos, a Libri-Bookline többségi tulajdonosa, mint magánszemély további 50 millió Ft-os keretet ajánl fel, amellyel segíteni szeretné a bajba jutott munkatársakat.

A tulajdonos úgy gondolja, hogy a nem mindennapi helyzetben azoknak, akiknek erre módja van, segíteniük kell közösségük többi tagját. Példamutatásával szeretne ugyanerre ösztönözni másokat is. – A koronavírus okozta világjárvány kivétel nélkül mindannyiunkat érint, segítsük azokat, akiknek nincsenek tartalékaik, azokat a munkavállalókat, akik nehéz helyzetbe kerülnek ebben az időszakban – nyilatkozta Balogh Ákos.

Megkerestük a Librit a könyvesboltjaik nyitva tartásával kapcsolatban. Elmondták, figyelik az eseményeket, és igyekeznek minden fejleményre, intézkedésre azonnal reagálni, így tesznek az üzleteik esetében is, amik mától a kormányrendelet értelmében délután 3-ig tartanak nyitva. Jelen állás szerint tehát, ameddig nincs más rendelkezés, a boltok szűkített nyitvatartási időben működnek.