647 új fertőzöttet találtak, elhunyt 48 beteg

647 új fertőzöttet találtak, elhunyt 48 beteg

Koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Inter-Európa Mentõszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentõegységének munkatársai a fõváros XVII. kerületében 2021. március 19-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 475 főre emelkedett – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos oldal szombati adataiból. Mint írták, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 665 552 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 106 645 főre csökkent. 1500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 183-an vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátették: folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 969 321 fő, közülük 2 967 350 fő már a második oltását is megkapta. – Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérését követő napon életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Többek között megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás – emlékeztettek. Arra is felhívták a figyelmet, az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

Arról, hogy az 5 millió oltott elérése után milyen könnyítések lépnek életbe, itt lehet olvasni.