70 százalékot közelíti az átoltottság

70 százalékot közelíti az átoltottság

Oltópont Orosházán (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, a jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos – közölték a járványról tájékoztató kormányzati oldalon.

A közzétett térképről kiderül, hogy a legmagasabb az oltottak aránya Pest megyében, ott 75,4 százalék. Fejér megye és Budapest a második és harmadik, 72,4 és 71,1 százalékkal. Ilyen értelemben a legrosszabb a helyzet Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, egyik régióban sem érik el a 64 százalékot.

A tájékoztatásban ismét kiemelték, hogy ezen a héten is tart még az oltási akció, vagyis országszerte 101 kórházban előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet kérni a vakcinát. Az akció elmúlt másfél hete alatt eddig összesen 947 ezren vettek fel oltást, közülük 775 ezren már a megerősítő harmadik oltást kérték, míg 114 ezer eddig oltatlan ember döntött úgy, hogy elfogad vakcinát.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán azt mondta, hogy érdemes lenne elgondolkozni az oltás kötelezővé tételén. Erről egyébként a tagállamoknak kell meghozni a döntést, a közösség csak ösztönözni tud. Az Európai Unióban a felnőttek 77 százaléka van beoltva.

Címkék: oltás