Eladó a Torgyán-villa

Eladó a Torgyán-villa

Torgyán József a parlamentben. (Fotó: Fortepan/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még 2017-ben bocsátották áruba a 2017-ben, 85 éves korában elhunyt Torgyán József Budapest XII. kerületében található egykori otthonát. Bár az ár azóta jelentősen csökkent, az alapterület növelése miatt a kerületi átlagnál jelentősen magasabb négyzetméteráron kínálják – írta meg a Pénzcentrum.

A kisgazda politikus, volt földművelésügyi miniszter egykori villája egy év után került fel ismét az egyik ingatlanhirdetési portálra, az ingatlant jelenleg 699 millió forintért árulják. Torgyán József 1200 négyzetméteres telken álló, 324 négyzetméteres otthonát eredetileg 950 millió forintért árulta a politikus özvegye, Torgyánné Cseh Mária. 

Torgyán még 2000-ben vásárolta az ingatlant, 50 millió forintért, de mivel később jelentős felújításon esett át az épület, ezért 100-120 millió forintra becsülték az értékét. Időközben nemcsak a luxusvilla ára változott, hanem a paraméterei is: míg 2023 augusztusában 324 négyzetméteresként hirdették, mostanra 410 négyzetméterre nőtt az ingatlan, ahogyan a telek mérete is, amelyet a tavalyi 1213 után most 1264 négyzetméteresként hirdetnek. Azonban ezekre az átalakításokra semmi nem utal a hirdetés szövegében. Az ingatlanban a hirdetés szerint hat szoba található, négy autó számára fűtött garázs, márványpadló, finn szauna dézsával és borospince is tartozik a villához. 

Címkék: villa, Torgyán