86 ezer felett az aktív fertőzöttek száma

86 ezer felett az aktív fertőzöttek száma

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő a második oltáshoz a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézményében Hódmezővásárhelyen 2021. február 18-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

86 488 aktív fertőzöttről tudni jelenleg – ez derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 317 899-en vannak már túl a betegségen.

Az elmúlt 24 órában – ahogyan arról már Orbán Viktor is beszélt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában – 4 668 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 419 182  főre nőtt hazánkban a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795 főre emelkedett.

Eddig 521 283 ember kapott oltást, közülük 240 622-en már a másodikat is. A tájékoztatásban ezúttal is felhívták a figyelmet, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért azt kérték, hogy aki még nem tette, az regisztráljon az oltásra. A háziorvosok jelenleg is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált idős embert tud beoltani. Emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

Az általános iskolákban továbbra is érvényben vannak az óvintézkedések és a testhőmérséklet-mérés. Ha egy óvodában vagy iskolában megjelenik a vírus, az operatív törzs dönt arról, hogy szükséges-e rendkívüli szünetet vagy digitális oktatást elrendelni. Jelenleg 175 óvodában egy-egy csoportot érintően, 118 óvodában és 65 általános iskolában az egész intézményt érintően rendeltek el rendkívüli szünetet. 389 általános iskolában egy-két osztályt és 62 általános iskolában a teljes intézményt érintően digitális tanrendről döntöttek.

Címkék: koronavírus