A DK kormányváltás után „kukába dobná” a 2022-es költségvetést

A DK kormányváltás után „kukába dobná” a 2022-es költségvetést

Dobrev Klára és Varju László a Demokratikus Koalíció 2022-es költségvetéssel kapcsolatos online sajtótájékoztatóján 2021. június 8-án (Fotó: A Demokratikus Koalíció Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor a 2022-es költségvetést „egy elegáns mozdulattal ki fogjuk dobni a kukába”.

A DK keddi, online sajtótájékoztatóján Varju László, a parlament költségvetési bizottságának elnöke azt mondta, hogy frakciójuk Dobrev Klára több indítványát is benyújtotta módosító javaslatként a jövő évi büdzséhez, de azokat a kormánypárti képviselők a költségvetési bizottság ülésén leszavazták.

Az MTI által is idézett politikus elmondta: egyszeri, 150 ezer forint kárpótlást adtak volna a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszámításban visszaállították volna a svájci indexálást. A családi pótlékot megduplázták, az egyedülálló és a sérült gyermeket nevelő szülők esetében pedig megháromszorozták volna – folytatta, hozzátéve, szerették volna támogatni legalább háromezer orvos, ötszáz háziorvos és kilencezer ápoló munkába állítását.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: világossá vált, hogy ha Orbán Viktor marad a miniszterelnök, akkor nincsen „tisztességes nyugdíjszámítás”, a nyugdíjasok nem kapnak egyszeri, 150 ezer forintos kárpótlást, nem emelkedik a családi pótlék, a kórházakban pedig továbbra is hiány lesz orvosból, ápolóból és szakdolgozóból.