A Fidelitas videóban tett hitet az érettségi mellett

A Fidelitas videóban tett hitet az érettségi mellett

A Fidelitas Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátja egy teherautón 2019. szeptember 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidelitas elnöke, Illés Boglárka az ifjúsági szervezet honlapján drámai zenével aláfestett videóüzenetben arról beszél, hogy a Gyurcsány-párt ugyan azt követeli, maradjon el az érettségi, ők azonban másként látják. Hogy mindenki világosan értse miről van szó, feliratozták is a videót.

– Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelő óvatossággal az érettségi vizsgákat szükséges megtartani – mondja határozottan a kamerába az elnök. Majd egy gyors vágással már egy érettségire készülő fiatal fiút, Szuromi Benedeket látni, aki – hol máshol – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretne ősztől tanulni, ezért így érvel a matura mellett: – Ezért számomra nélkülözhetetlen az érettségi – majd királyi többesbe váltva folytatja – szeretnénk leérettségizni, szeretnénk továbbtanulni.

https://www.facebook.com/fidelitas.hu/videos/230738634655897/

Őt Farkas Dániel pedagógus követi, aki szerint szintén meg kell tartani az érettségit, mert a távoktatás bevezetését követően kiderült, „ezen a területen is igazi hősök vannak Magyarországon”. Egy újabb snitt után ismét egy érettségire készülő fiatal, Móna Márk fejtegeti „a tanáraink végtelen szeretettel és elhivatottsággal vették az akadályt azért, hogy bárhogy is alakuljon a járványhelyzet, az a legkevésbé veszélyeztesse a jövőnket, az érettségire felkészülést, vagy éppen a felvételit”.

Illés Boglárka mintegy keretbe zárja a történetet, amikor fenyegető hangon felszólítja a „Gyurcsányistákat, ha már segíteni nem tudnak, vagy nem akarnak a járvány elleni védekezésben, legalább szándékosan kárt ne okozzanak. Csengessünk ki a politikai hazardírozóknak!”