A Fidesz kedvenc szobrásza kiosztotta állatos szobrai kritikusát

A Fidesz kedvenc szobrásza kiosztotta állatos szobrai kritikusát

A Kovács Zoltán államtitkár drótszőrű vizslájáról mintázott Szőke-szobor (Forrás: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

„hm érdekes gondolatok.. Komolyan gondolod te seggfej?!” – így reagált közösségi oldalán a Fidesz-közeli szobrász, Szőke Gábor Miklós arra, hogy György Péter médiakutató, esztéta azt mondta a Telexnek a műveiről: „Az állatoknak van egy mitikus vagy kulturális kötődésük az emberi társadalomhoz – ez lehet gazdag, bonyolult és fontos. Szőke köztéri tárgyaiban semmi nyomát nem látom a tudásnak vagy kötődésnek, amely az ember-állat közti viszonyokat újradefiniálná, megkérdőjelezné vagy bármit kezdene velük.”

Mint ismert, Szőke Gábor Miklós nevéhez olyan művek kötődnek, mint a Vadászati Világkiállítás agancskapuja, a jegybank csodaszarvasa valamint a Groupama Aréna előtt álló Fradi Sas és az aranyvonat.

A szobrász egy újabb posztban a 444 cikkre vele foglalkozó cikkére is reagált, méghozzá a következőképpen: Én elfogadom, hogy mindenkinek van véleménye a szobraimról, a seggfejeknek is lehet!

Arról, hogy mi a helyzet a szobrásznak az egykori Postapalota – ma Buda Palota – udvarára tervezett „lélekvezető” Csodaszarvas vagy a szintén ide szánt Arany dinamikája című műveivel, ITT írtunk.