Ezt gondolják a fideszes politikusok és megmondóemberek Szentkirályi visszalépéséről

Ezt gondolják a fideszes politikusok és megmondóemberek Szentkirályi visszalépéséről

Szentkirályi Alexandra választási plakátja a Mester utcában (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Köszönjük az eddigi munkát, bölcs és nehéz döntés Budapest érdekében. Egyedüli női jelöltként államférfihoz méltó tett”– némi képzavarral ezt írta a főpolgármester-jelöltségtől visszalépett Szentkirályi Alexandra posztja alá Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője. 

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi országgyűlési képviselője is elég sajátos módon értékelte a visszalépés tényét néhány perccel annak közzététele után: „Karnyújtásnyira a budapesti győzelem!”. Szentkirályi posztja alá pedig ezt kommentelte csupa nagybetűvel: „VÁLTOZÁS KELL BUDAPESTEN!”

A Magyar Nemzetben gyorsan reagált Bayer Zsolt publicista, akinek „És akkor most figyeljünk a taktikára!” címmel jelent meg írása. – Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe – írta Bayer, aki aztán így folytatta sajátos gondolatmenetét: a Fidesz jelöltjének visszalépése „a jó taktika, a megfelelő harcmodor az ősi magyar harcmodor, a sztyeppei harcmodor. Színlelj meghátrálást, és csald csapdába!” Aki kíváncsi a teljes okfejtésre, itt elolvashatja. 

Szentkirályi Alexandra egyébként arra kérte a támogatóit, hogy a főpolgármesteri szavazólapon az LMP által támogatott Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig a Fidesz–KDNP listára szavazzanak. Vitézy Szentkirályi lemondása után a Facebookon azt írta, tudomásul veszi a fideszes jelölt döntését, de hangsúlyozta, ő polgármesterként nem fog „koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val” és „nem lesz se fideszes, se DK-s” főpolgármester-helyettese sem. – Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje – ezt viszont Karácsony Gergely regnáló főpolgármester írta a Facebook-oldalán.