A Fővárosi Főügyészségen landolt Vonáék feljelentése

A Fővárosi Főügyészségen landolt Vonáék feljelentése

Fotó: Második Reformkor Alapítvány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészségre továbbította a Második Reformkor ismeretlen tettes elleni feljelentését. A Vona Gábor vezette párt február 12-én jelentette be: a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján – amelyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást – hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, egyben az Integritás Hatósághoz fordulnak.

Emlékezetes: Magyar Péter a Partizán műsorában beszélt többek között arról, hogy olyan, Balásy Gyulához köthető cégekkel kellett szerződnie felsőbb utasításra, amelyek a piaci ár sokszorosát kérték el kommunikációs tenderekért. Varga Judit egykori igazságügyi miniszter korábbi férje azt mondta, nem csak az árat sokallta, a minőséggel sem volt megelégedve, ár-érték arányban legalábbis semmiképpen nem érezte jónak a szolgáltatást. A feljelentés továbbítása amiatt fontos, mert az jelzi, az ügyészség foglalkozik az üggyel, legalábbis élből nem dobta azt vissza. Ugyanebben a témában a DK is tett feljelentést, a Második Reformkor mellett őket is megkérdeztük a fejleményekről, amint válaszolnak, közreadjuk.