Alig egy héttel Orbán „békemissziója” után Magyar Péter Kijevbe utazik

Alig egy héttel Orbán „békemissziója” után Magyar Péter Kijevbe utazik

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Holnap hajnalban a Tisza Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként” – írja a Tisza Párt politikusa. A keddi „szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház” ellen mindenkit megdöbbentett, mint fogalmazott: „nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre.”

A politikus nemcsak elutazik Kijevbe, hanem szolidaritási akciót is szervez. Mint írja, a magyarok, akár jobb-, akár baloldaliak, közösen elutasítják az erőszakot és háborút, és rendkívüli humanitárius akciót szerveznek. – A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatunk el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak – szögezte le bejegyzésében. Követőit arra kérte, ha csatlakoznának az akcióhoz, akkor kedd délután ötig hozzanak kötszereket, bébiételeket, vitaminokat, gyerekvitaminokat, vérnyomásmérőket, vércukormérőket, pelenkát, konzerveket, tésztát vagy rizst a Medspot Alapítvány székhelyére (1126. Budapest, Derkovits utca 10). de az adományozók átutalással is segíthetik a háború áldozatait.

Amint arról lapunk is hírt adott, alig pár nappal Orbán Viktor állítólagos békemissziója után hétfőn egy kijevi gyerekkórházat ért orosz rakétacsapás. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a megtámadott Okhmadyt gyerekkórház Európa egyik legfontosabb ilyen intézménye volt. Vitalij Klicsko főpolgármester szerint a hétfői volt eddig a legsúlyosabb nappali támadás Kijev ellen, mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A Tisza Párt már hétfő este elítélte a kijevi gyerekkórház elleni orosz rakétatámadást. A közleményben Orbán Viktort is bírálták: „Miközben Orbán Viktor állítása szerint három napja békemisszión járt Moszkvában, az orosz hadsereg ma rakétával lőtte az egyik legfontosabb kijevi gyerekkórházat. Ez volt az egyik legsúlyosabb támadás a két éve tartó háború során az ukrán főváros ellen. Hatósági adatok szerint a városban legalább hét ember meghalt, 11 megsebesült, nyolcan kórházba kerültek. Az áldozatok között több gyermek is van.” Magyar Pétert korábban érték bírálatok amiatt, hogy az ukrajnai háború ügyében nem foglalt határozottan állást, most azonban pártja ezzel a közleménnyel az orosz agresszió ellen állt ki.