A horvátországi szállodaiparban készül terjeszkedni a Mészáros-csoport

A horvátországi szállodaiparban készül terjeszkedni a Mészáros-csoport

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horvátországi, szálláshely-szolgáltatásra is alkalmas rijekai céget vásárolt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., nem sokkal azt követően, hogy a 2010 óta az ország egyik leggazdagabb emberévé vált egykori gázszerelő eladta érdekeltségét az eszéki focicsapatban – vette észre a G7

A Riva’s Hotels & Resorts d.o.o. nevet viselő cégnek ugyanakkor nem volt túl nagy múltja Mészárosék tulajdonszerzése előtt, a vállalatot csak tavaly decemberben hozták létre. Az alapító az Euro Immobilien Group nevű helyi cég volt, amely egy nemzetközi ingatlankereső oldalt működtet: elsősorban adriai villák, illetve apartmanok eladóit hozza össze helyi és főleg külföldi vevőkkel, de üzleti ingatlanok közvetítésével is foglalkozik.

A vállalatot a tulajdonosváltás óta – ahogy Mészáros Lőrinc minden más horvátországi érdekeltségét – a milliárdos tolmácsból lett bizalmasa, Sakalj Ferenc vezeti. A cég Rijeka főutcájára van bejegyezve, egy minden bizonnyal elég értékes ingatlanba, amit azonban valószínűleg csak megörököltek Mészárosék. Ez ugyanis az Euro Immobilien címe is.

A portál érdeklődésére a Mészáros-csoport közölte, az akvizíció „illeszkedik ahhoz a stratégiai célhoz, hogy a Mészáros-csoport nemzetközi szinten terjeszkedjen”. Arra a kérdésre azonban nem válaszoltak, hogy az új cégüknek vannak-e ingatlanjai. Mészároséknak egyébként már most is elég erős érdekeltségeik vannak a szektorban, nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is. A család tőzsdei birodalmához tartozó Hunguest láncnak összesen 26 szállodája van, többségük Magyarországon, de Montenegróban, Ausztriában és Erdélyben is működtetnek hoteleket. A csoport ráadásul most kapott közel 10 milliárd forintnyi állami támogatást hét hotel felújítására.