A képviselői mandátumától megfosztott Szabó Bálint elindul a főpolgármesteri címért

A képviselői mandátumától megfosztott Szabó Bálint elindul a főpolgármesteri címért

Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő az eltűnésével kapcsolatban kiadott Facebook-bejegyzésében 2021. április 7-én (Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Főpolgármester-jelöltként folytatom – jelentette be Szabó Bálint egykori szegedi önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán vasárnap este, amit a Telex vett észre. Indulását azzal indokolta, a börtönben töltött hét és fél hónap alatt volt ideje gondolkozni, és arra jutott, hogy ma a miniszterelnökkel szemben a főpolgármesteri cím az egyetlen komolyan vehető közpozíció, ám a jelenlegi városvezetés „nem élt, hanem visszaélt ezzel az óriási lehetőséggel”. A politikus függetlenként fog indulni.

A Telex emlékeztetett: júliusban még azt jelentette be Szabó, hogy amennyiben országos közfeladatai lehetővé teszik, mind polgármester-, mind képviselőjelöltként is indul a 2024-es önkormányzati választáson Szegeden.

A politikus azért volt börtönben, mert közúti veszélyeztetéssel és hatóság elleni erőszakkal vádolták, miután besorolt egy TEK-konvojba Budapesten, majd inzultálta a rendőröket. Végül június végén szabadulhatott, mert bár egy év és hat hónapnyi bötönbüntetésre ítélték, de azt négy évre felfüggesztették. Szabót idén szeptemberben megfosztották szegedi képviselői mandátumától méltatlanság miatt, mondván szándékosan követett el bűncselekményt.

A politikus korábban többek között azt is állította, hogy elrabolták. – A vádlott valótlan bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja – írta az ügyészség az üggyel kapcsolatos közleményében. 

A Magyar Hang korábbi, Szabó Bálintot bemutató cikkét itt olvashatják