A kormánybarát lap szerint Ferenc pápa a sátán cselvetésének naiv áldozata

A kormánybarát lap szerint Ferenc pápa a sátán cselvetésének naiv áldozata

Orbán Viktor és Ferenc pápa 2016 augusztusában a Vatikánban (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levelet jelentett meg a Vasárnap.hu elnevezésű kormánybarát lap, az írás címzettje a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa. A cikk szerzője maga a főszerkesztő, Vágvölgyi Gergely, aki azt írja a „Szentatyám, ezt így most mégis miért?!” címmel megjelent szövegben, hogy „nem tudunk ... nem felháborodni azon a kijelentésen, amelyben első ránézésre Szentséged szembemegy az Anyaszentegyház tanításával, amikor azt mondja: »a homoszexuálisoknak joguk van arra, hogy családban éljenek (…) Bejegyzett élettársi kapcsolatra van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek«.”

A szerző szerint Ferenc pápának fel kellene ismernie, hogy „nem vitatott jó szándéka ellenére is” egy szélsőséges, agresszív, egyház- és keresztényellenes lobbi kottájából játszott, amikor erre a megnyilatkozásra ragadtatta magát. A publicisztika úgy fogalmas, hogy a pápa kijelentése megrengette a magyar (katolikus) közvéleményt. A kormánybarát lap szerint a katolikus egyház fejének érdemes lenne behatóbban tanulmányoznia a Hittani Kongregáció bizonyos dokumentumait, és a pápa nyilatkozata „homlokegyenest ellentétes egyházunk tanításával”. 

A kormánybarát portál főszerkesztője úgy zárja sorait, hogy „Én éppen az elmúlt vasárnapon, második ízben bérmaapává válva vallottam meg hitemet az egyház közösségében és válaszoltam a minket kérdező papnak: ellene mondok a sátánnak és minden cselvetésének. Imádkozom, hogy több cselvetésnek ne legyen naiv áldozata.

A Vasarnap.hu kiadóvezetője egyébként az a Kovács-Pifka Péter, aki az Azbej Trsitan államtitkár, KDNP-s politikus alá tartozó Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója. A portál támogatói között megtaláljuk a KDNP pártalapítványát, valamint a Nemzeti Együttműködési Alapot. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke nevére rákeresve 122 hírt találtunk a tavaly indult lap archívumában. Azbej Tristan nevére pedig 356 találattal találkozhatunk az oldalon.