A Momentum-frakció ki fog vonulni az Országgyűlésből Ráczné Földi Judit esküje alatt

A Momentum-frakció ki fog vonulni az Országgyűlésből Ráczné Földi Judit esküje alatt

Ráczné Földi Judit, a DK jelöltje kampányol az előválasztáson. Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Momentum arra, hogy a Kúria jóváhagyta, hogy a DK-s Ráczné Földi Judit felvehesse mandátumát. A párt azért tiltakozott Ráczné képviselősége ellen, mert a DK-s politikusról még a 2021-es ellenzéki előválasztásnál kiderült, offshore-céghez volt köze.

Most a Magyar Hang megkeresésére az alábbit írták: „a Momentum már az előválasztás alatt is határozottan állást foglalt amellett, hogy milyen embereknek van és nincsen helyük a magyar Országgyűlésben. Mi vagyunk az egyetlen párt, ami akkor is kimondja az igazságot, ha fáj, akkor is, ha az ellenzéki közösségnek fáj. Az ellenzékben is vannak a parlamenti képviselőségre méltatlan politikusok. A párt szerint Ráczné Földi Judit nem méltó a képviselői mandátumra, mert hazudott. Hazudott, hiszen az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban”. Emiatt a Momentum parlamenti frakciója ki fog vonulni az Országgyűlésből Ráczné esküje alatt.

Ráczné ügye kapcsán csütörtökön Gyurcsány Ferenc DK-elnök arról írt: „Judit becsületes ember”. – Hibázott. Figyelmetlen volt. De soha nem volt off-shore cége. Ez nem kétséges – állította. Azt is mondta, ők felelősséget vállaltak érte, de a többi ellenzéki párt is, melyek elfogadták jelölését a közös listán. – Ha rajta lehet a listán, ezzel azt mondtuk ki közösen, hogy Judit lehet képviselő – mondta.

Ráczné Földi Juditról a Válasz Online írta meg korábban, hogy az előválasztás során aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. Úgy fogalmaztak róla akkor, hogy a politikust egy évi többmilliárdos forgalmat bonyolító benzinkutas és tartálytisztító cégcsoport központi alakjaként lehet körülírni, a Greco Petrol alegységeinek telephelyei és fióktelepei között egy volt sztiptízbár és cukrászdahelyiség, valamint egy sukorói borászat is feltűnt.

Ráadásul a „vállalatkomplexum” tulajdonosi körében több – adóoptimalizálásra és tulajdonrejtegetésre is alkalmas – offshore-társaság is „előfordult” az évek során. Az ügyből per lett, a Válasz Online idén év elején közölte, hogy győztek. Vagyis, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint megalapozottan írtak arról a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy Ráczné Földi Judit hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. Az ügyből per lett, a lap végül idén év elején közölte, hogy győztek. A perben a Rácznét védő Schiffer András ügyvéd arról beszélt, ügyfélének volt offshore cégben viselt tisztsége, de állítása szerint tulajdona nem.