A szállodaszövetség azt szeretné, ha a védettek szállodába, étterembe mehetnének

A szállodaszövetség azt szeretné, ha a védettek szállodába, étterembe mehetnének

Fotó: Unsplash/Markus Spiske

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik már védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába – idézi az MTI Flesch Tamást, a szállodaszövetség elnökét.

Szerinte nagyon pozitív lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek. „Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba” – mondta a szakember. Nagyon örülnének, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek, hogyan mehessenek szállodába és étterembe. 

Flesch úgy gondolja, a nyitás ideje az egyes helyeken attól is függ, hogy ki hány dolgozót tartott meg. Az elnök szerint ha kedvező választ kapnak, akkor a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne a nyitás. A magyarországi szállodáknál mindenképp fokozatos nyitásra számít, mert a budapesti hotelek még biztosan nem számolhatnak külföldi vendégekkel, miközben a vidékiek elkezdhetnének dolgozni és bevételt termelni, ha kiszolgálhatnák a védett vendégeket.

Mint megírtuk, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik szállodája, az egerszalóki Saliris Resort április 9-11-re hirdetett meg egy bulizós wellnesshétvégét.