Media1: a Telexhez csatlakozhatnak a Transindex frissen felmondott újságírói

Media1: a Telexhez csatlakozhatnak a Transindex frissen felmondott újságírói

Transindex (Fotó: Transindex)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex stábjával fognak együtt dolgozni az egyik leglátogatottabb erdélyi magyar portál, a Transindex.ro frissen felmondott munkatársai – értesült a Media1.hu

Ezek szerint a szerkesztőség tagjai mégsem a semmibe ugrottak a keddi felmondással, mert már korábban eldőlt, hol folytatják – írja a portál. Nem véletlen az sem – állítja a Media1 –, hogy épp a Telex vette észre elsőként az erdélyi hírportál közleményét a tömeges távozásokról, a lapnál ugyanis előre tudhattak arról, hogy a Transindex.ro munkatársai távozni fognak és a Telex.hu-val közös projektbe vágják a fejszéjüket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tervezett projekt Transtelex néven indul-e el, mindenesetre a Media1 szerint ezt sejteti, hogy a transtelex.ro és a transtelex.hu címeket még novemberben valaki beregisztrálta. 

A távozó munkatársak közül nem mindenki dolgozik majd a Telex erdélyi projektjénél, Kulcsár Árpád az Azonnali.hu-hoz igazol, ezt az újság  főszerkesztője, Kósa András kedden meg is erősítette.

Mint megírtuk, a Transindex a radikális lépést azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban egyre inkább beszűkültek az erdélyi magyar szólásszabadság és nyilvánosság terei, és a munkájuk teljességgel ellehetetlenült. Ezért már nem tudják a legjobb szakmai tudásuk szerint ellátni azt a feladatot, ami a mindenkori szabad sajtó feladata lenne.