A Tranziton azt állították, Magyar Péternek nincs koncepciója, ezért nincs ott

A Tranziton azt állították, Magyar Péternek nincs koncepciója, ezért nincs ott

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben Magyar Péter hetek óta emlegeti, hogy nem hívták meg őt sem az idei Tusványosra, sem a Tranzitra, utóbbi fesztiválon a héten úgy beszéltek róla, mintha hívták volna, csak ő nem akart menni. Lázár János beszélgetőpartnere, Kroó Zita (Pesti Srácok) szavait nehéz legalábbis másképp értelmezni.

A miniszter egyórás kvázi-előadást tartott a rendezvényen, de Kroó időnként közbeszúrta a kérdéseit, például Magyar Péter megítélésével kapcsolatban. De itt is Lázár terelte az ellenzék vezetőjére a szót, úgy összegezve a jelenséget: szerinte egy új típusú közösségi élmény röpített egy pártot harminc százalékra három hónap alatt.

Kroó Zita erre válaszul azt fejtegette, hogy szerinte Magyar Péternek tulajdonképpen nincs programja, legalábbis ő nem találkozott vele. Ehhez képest Magyar már a március 15-ei beszédét is arra használta fel, hogy elmondja, ő miket csinálna másképp, majd később ezt számos alkalommal megtette mind az európai parlamenti, mind országos, mind fővárosi szinten. Persze ha Kroó arra gondol, hogy nem találkozott egy átfogó, több mint száz oldalas választási programmal, az más kérdés, viszont ilyennel a Fidesz esetében sem futhatott össze régóta. Sőt, emblematikussá vált az a 2014-es Orbán Viktor-mondás, miszerint a programjuk egyetlen szóból áll: „folytatjuk”.

A Pesti Srácok munkatársa szerint viszont Magyar egyedül amiatt örvend nagy népszerűségnek, mert Fidesz-ellenes. „Ennyire nem érdekel senkit, hogy ő mit fog tevékenykedni akár a fővárosban, akár az EP-ben?”, tette fel a kérdést, bár Magyar nyilatkozataiból mindkettőre választ kaphattunk több alkalommal. Kroó ezek után állította azt: Magyar Péter „azért sem jött el itt sem vitára, mert miről vitatkozzon, amikor nincs koncepciója”.

Magyar Péter egyébként szombaton épp hozzászólt L. Simon László posztjához, mely a Magyari Péterrel való tranzitos vitájáról közölt képeket. Magyar ennek kapcsán azt írta: „Magyar Pétert nem merték meghívni😅”.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, Dömötör Csaba egyébként egy hete adott interjút a Mandinernek, itt pedig ő sem állította, hogy meghívták volna Magyart, csupán egyes képviselőtársait emlegette: „A Tisza Párt jó pár újonnan megválasztott képviselője is kapott meghívót vitákra, de kiderült, hogy Magyar Péter nem engedi, hogy részt vegyenek, gyakorlatilag karanténban tartja őket, így ők sem lesznek ott.” 

Dömötör állítása ugyanakkor maximum is csak részben lehet igaz, Magyar Péter ugyanis azt mondta a napokban a Telex megkeresésére: „A Tranzit Fesztivál gyáva volt meghívni engem az adófizetői pénzből rendezett kis házi fesztiváljukra, mivel félnek attól, hogy élő adásban szembesítem őket a propaganda-hazugságaikkal. Jeleztük feléjük, hogy bármelyik meghívott részt vesz a vitán, ha engem meghívnak. Erre már nem válaszoltak. :)”

Frissítés: Cikkünkre Facebook-oldalunkon reagált is Magyar Péter, a következőt írva: „Akkor is hazudnak, amikor kérdeznek.”