Elmaradt a leváltott szekszárdi polgármester ügyének bírósági tárgyalása

Elmaradt a leváltott szekszárdi polgármester ügyének bírósági tárgyalása

Ács Rezső uzsonnát oszt (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmaradt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere ügyében a szerdára, tehát a mai napra kitűzött bírósági ülés. Így továbbra sincs bírósági döntés arról, kell-e távoznia összeférhetetlenség miatt a tisztségéből a városvezetőnek. A tárgyalás elhalasztásáról a Pécsi Törvényszék tájékoztatta lapunkat.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ács Rezsőt a szekszárdi közgyűlés ellenzéke a fideszes képviselőkkel összefogva állítaná fel a tisztségéből. Május végén a helyi képviselő-testület zárt ülésen mondta ki Ács Rezső összeférhetetlenségét, miután a leadott vagyonnyilatkozata szerint a polgármesteri tisztsége mellett van más rendszeres havi jövedelme, ez azonban törvénybe ütközik. Ennek alapján állapította meg a közgyűlés a városvezető összeférhetetlenséget.

A megromlott egészségi állapotú polgármester azonban a közösségi oldalán bejelentette, hogy megtámadja a döntést, és bírósághoz fordul. A Pécsi Törvényszék az előző heti érdeklődésünkre azt írta: Ács Rezső keresete május 30-án érkezett meg a bíróságra. A közigazgatási eljárás alperese pedig a város, pontosabban annak önkormányzata. Tóth Edit sajtótitkár tájékoztatása szerint a bíróságnak a törvény alapján 15 napon belül kell határozatot hoznia, már ha a határozathozatal feltételei hiánytalanul megvannak.

A jelek szerint azonban ezek a feltételek még hiányoznak. Mai érdeklődésünkre ugyanis arról tájékoztatott, hogy az ügyben mára kitűzött tárgyalás elmaradt. Ennek okát a bírósági rendszerben egyéb okkal rögzítették. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy még nem érkezett be minden irat a bírósághoz. Új időpontot az ügyben júliusra tűzött ki a Pécsi Törvényszék.

A szóban forgó bírósági eljáráshoz kapcsolódik egy múlt heti, szintén a polgármester összeférhetetlenségi ügyét tárgyaló zárt közgyűlési döntés is, amelyről lapunk is hírt adott a Teol.hu megyei portál tudósítása alapján. Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés fideszes frakcióvezetője azt mondta a híroldalnak, hogy az Ács Rezső által kezdeményezett bírósági eljáráshoz „anyagot szeretnének biztosítani, mivel ő azt nem tette meg”. Ezzel a feladattal a közgyűlés Bomba Gábort bízta meg – írták.

A frakcióvezető egyúttal nyilatkozatában lemondásra szólította fel az egyébként évek óta betegeskedő, nehezen is kommunikáló Ács Rezsőt, aki a testületi üléseken is csak nagyon ritkán tud részt venni. Máté Péter a követelését azzal indokolta, hogy a polgármester akadályozza a város működését. A Tolna vármegyei székhely múlt heti közgyűlésének egyéb, a polgármestert érintő döntéseiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.