Állítsák helyre az Index függetlenségét! – Baranyi Krisztina bojkottot hirdet

Állítsák helyre az Index függetlenségét! – Baranyi Krisztina bojkottot hirdet

Az Index mellett tüntető tömeg közeledik a Margit híd budai hídfőjéhez 2020. július 24-én (Fotó: Bodacz Péter/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amíg nem biztosítják a szerkesztőség függetlenségét, addig a kerület nem tekinti a portált sajtópartnernek, és semmilyen ügyben nem nyilatkozik az Indexnek – jelentette be Facebook-oldalán Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerülete független polgármestere szombat reggel.

Hozzátette: a többi polgármestert, önkormányzati és országgyűlési képviselőt is arra buzdítja, hogy csatlakozzanak. „Úgy járunk el, ahogy a szennymédiával szemben eddig is. ... Ne nyilatkozzunk, ne adjunk semmilyen információt az Indexnek addig, amíg nem állítják helyre a függetlenséget” – írta.

Baranyi azt is írta, hogy ha a szerkesztőség tagjai elindítanak egy új hírportált, szeretne az első előfizetők között lenni, és erre biztatna mindenki mást is.

https://www.facebook.com/baranyikrisztinakepviselo/posts/1686535764819039

Péntek este több ezer fős tüntetés volt az Index mellett. A demonstrálók csaknem háromórás „séta” után, nem sokkal 21 óra előtt értek fel a budai Várba, ahol Orbán Viktor hivatala mellett, a karmelita kolostornál a szervezők és felkért szónokok tartottak beszédeket.