Anya és lánya a rokonokkal együtt árulta a kábítószert

Anya és lánya a rokonokkal együtt árulta a kábítószert

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy családi bűnszövetség ellen, amelynek nyolc tagja kiskorúaknak is rendszeresen értékesített kábítószert.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint egy lajosmizsei anya és lánya 2018 óta abból élt, hogy környezetében az új pszichoaktív anyagnak minősülő „kristály” fantázianevű kábítószert árulta. Később csatlakozott hozzájuk a nő börtönből szabadult fia is. A férfi 2023 tavaszán futárként vonta be az ügyleteikbe az egyik rokonát, akit annak felesége segített.

A bűnszövetség tagjai a kiterjedt kereskedelmi láncon keresztül értékesítettek a kristályt. Emellett további, hozzájuk rokoni szálakkal kötődő embereknek is árultak, akik viszonteladóként a saját lakókörnyezetükben terítették a drogot. Az ügy nyolc vádlottja rendszeresen kiskorúaknak is adott el a kábítószerből, volt, akinek egy év alatt legalább kétszázszor. Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit bűnszövetségben, jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolja. Társainak is a pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kell felelniük. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címkék: kábítószer