Békéscsaba támogatja a súlyosan beteg Ónodi Henriettát

Békéscsaba támogatja a súlyosan beteg Ónodi Henriettát

Ónodi Henrietta tornász, az ugrás szám olimpiai bajnoka és a talaj szám ezüstérmese érmeit mutatja a XXV. nyári olimpián. (MTI Fotó: Németh Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa – közölte Varga Tamás alpolgármester.

A Floridában élő, három gyereket nevelő magyar olimpikon márciusban súlyos szívrohamot kapott, amikor összeesett egy floridai élelmiszerboltban. Ónodi Henriettát akkor azonnal kórházba szállították, útközben többször is megállt a szíve. Miután az orvosoknak sikerült stabilizálni, az egykori tornászon életmentő műtétet hajtottak végre. Az orvosok szerint a tornász több artériája is elzáródott. Testvére szerint hosszú felépülés vár Henriettára, a biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást, ezért kezelésére félmillió dollárt szeretnének összegyűjteni. Ónodi Henrietta testvére csütörtökön Facebook-oldalára rakta ki, hogy az adományoknak köszönhetően az egykori olimpikon a floridai Jacksonville-i rehabilitációs kórházba került.

Varga Tamás alpolgármester szerint Ónodi Henrietta Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, így a városnak „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez”. A támogatást forintban fogják adni.

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet.