Visszavág a tankerület Szentgotthárdon?

Visszavág a tankerület Szentgotthárdon?

(Forrás: Nyugat.hu, olvasói felvétel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indoklás nélkül visszavonták Schleipfnerné Gáspár Andrea, a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola intézményvezetőjének megbízását – írják közleményükben pedagógusok és dolgozók az iskola Facebook-oldalán.

„A tantestületünk ezt mind szakmai, mind emberi szempontból elfogadhatatlannak tartja. Kérjük, hogy gyermekeink és iskolánk érdekében fogjunk össze a rendkívüli helyzet megoldásáért!” – olvasható a posztban.

A Nyugat.hu azt írja, hogy sikerült elérniük telefonon Schleipfnerné Gáspár Andrea igazgatót, aki nem akart nyilatkozni. Annyit sikerült megtudniuk, hogy az iskola készen áll a tanévkezdésre, megtörtént a tantárgyak kiosztása, készen van az órarend is. A lap azt is írja, hogy akatolikus egyház két évvel ezelőtt vette át Szentgotthárdon a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot és a Széchenyi István Általános Iskolát, így az Arany János iskola maradt az egyetlen, nem egyházi általános iskola a városban.

Fontos megjegyezni, hogy a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola pedagógusai korábban aktívan tiltakoztak a közoktatási problémák miatt. 

A Telex emlékeztet arra, hogy a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szerint az iskolaigazgató személyére a tankerület vezető tesz javaslatot, megbízatásáról a Belügyminisztérium dönt. Az iskolaigazgatókat öt évre bízzák meg. Ha egy iskolaigazgatónak lejár a megbízása, a pozícióra nyilvános pályázatot kell kiírni, kivéve az egyházi és magánfenntartású köznevelési intézmények esetében. Nem muszáj pályázatot kiírni abban az esetben sem, ha valaki a második igazgatói ciklusát kezdené, és a fenntartó, illetve a nevelőtestület egyetért az újrázásával.