Megütött egy nőt a részeg fideszes EP-képviselő, majd lemondott minden tisztségéről

Megütött egy nőt a részeg fideszes EP-képviselő, majd lemondott minden tisztségéről

Somogyvár, 2024. augusztus 8.
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, európai parlamenti képviselő beszédet mond a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Somogyváron, a Szent László Nemzeti Emlékhelynél 2024. augusztus 8-án. (Forrás: MTI/Katona Tibor)

Fotó: Katona Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részegen megütött egy nőt Győrffy Balázs fideszes EP- képviselő, a történtek után lemondott minden tisztségéről és kilép a Fideszből. 

A képviselő Facebook-oldalán ezt írja: „Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt”. Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, a vita pedig tettlegességig fajult. Közösségi oldalán azt írja: „Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre (...)”

Posztjában azt írja, azok után, amit tett, nincs helye a közéletben: „Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek. Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem.”

Posztját azzal zárja, hogy tetteiért a közéleti felelősségen túl minden jogi következményt is vállal.

Lesz mit: az ügyészség közlése szerint Győrffy Balázs ellen súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Az ügyről a Blikk azt írta, hogy Győrffy egy, a Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. „Szó-szót követett és a vita odáig fajult, hogy verekedés tört ki. A csetepaté miatt rendőrt hívtak ki, de a bulizó fiatalok egyike orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett” – írta a lap.