Áthelyezik a koronavírus áldozatainak emlékkavicsait

Áthelyezik a koronavírus áldozatainak emlékkavicsait

Margitszigeti emlékkavicsok (Forrás: Margitszigeti kavicsok/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végleges helyet kapnak a Margitszigeten a rózsakerti belső sétány külső ívénél a koronavírusban elhunytak emlékére kihelyezett kavicsok – közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

A Margitszigeti Kavicsokat 2021 nagycsütörtökén helyezték el a futópálya mellett a Margitszigeten, a Duna-parton, az emlékkövek a koronavírusban elhunytaknak állítanak emléket. A kezdeti 22409 kavics mára több mint 30 ezerre bővült. Mindegyiken két szám található: az egyik egy sorszám, a másik az elhunyt életkora. A kavicsok időközben az áldozatok szimbólumává váltak, hozzátartozók, gyászolók tették le a sorba mécseseiket, virágaikat, saját kavicsaikat, személyes emlékeiket.

Augusztus 27-e és 29-e között a kavicsok átköltöznek a végleges helyükre, amelyhez várják az önkéntes segítőket, hozzátartozókat. Az emlékköveket időrendi bontásban szeretnék elhelyezni, ehhez többet újra kell írni, mert elvesztek, vagy lekopott róluk az eredeti írás. A munkát háromnaposra tervezik a szervezők, reggel nyolctól este nyolcig, a Margit hídtól haladva az Árpád hídig.