„Az állami gondozásnál minden jobb”

„Az állami gondozásnál minden jobb”

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rögtön a rendkívüli jogrend bevezetése után a kormány a járvánnyal egyáltalán nem összefüggő két törvényjavaslatot nyújtott be a múlt héten. Az alaptörvénybe emelik, hogy az „anya nő, az apa férfi”, és módosítják a Polgári törvénykönyvet, így gyermeket – a rokonok és a szülő házastársa általi adoptálás kivételével – csak házastársak fogadhatnak örökbe. Ettől csak külön miniszteri engedéllyel lehet eltérni. Utánajártunk, mit szólnak ehhez az örökbefogadással foglalkozó szervezetek.

(...)

Ma Magyarországon jellemzően újszülött, egészséges csecsemőket szeretnének az emberek örökbe fogadni. Az egyedülállók viszont elfogadnak idősebb, akár cigány származású, vagy valamilyen nehézséggel küszködő gyereket is – erről beszélt lapunknak Katona Andrea, a nyílt örökbefogadások lebonyolításában és utánkövetésében részt vevő Fészek Alapítvány vezetője.

(...)

Bírálta a javaslatot egy másik alapítvány vezetője is, arra hivatkozva, hogy az állami gondozásnál minden jobb. A szakember szerint ha az a cél, hogy hogy minél több gyereket tudjunk örökbe adni, akkor nem húzunk ilyen határokat. Ő úgy véli, a törvény módosítását nem az Emmi kezdeményezte, Novák Katalin ezt megkapta feladatnak, az egész felsőbb utasításra jött.

A teljes összeállítást elolvashatja a Magyar Hang november 20-án megjelent 2020/47. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/47. számban? Itt megnézheti!