Az Átlátszó ismét drónnal nézte meg, mi épül Orbán Győző birtokán

Az Átlátszó ismét drónnal nézte meg, mi épül Orbán Győző birtokán

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán Győző tulajdonában lévő Hatvanpusztai majorságban jelentős építkezés folyik – derül ki az Átlátszó.hu tényfeltáró portál cikkéből, melyben friss drónvideók is vannak.

A nagy mozgolódás először Hadházy Ákos képviselőnek tűnt fel, aki kisrepülőről készített felvételeket a műemléki védettség alatt álló területről. Majd tavaly októberben az Átlátszó készített drónvideót a munkálatokról, később pedig Hadházy kiderítette, hogy hatalmas mélygarázs épül a birtokon, és legalább 500 négyzetméteres lakóház. A Hvg újságírója az idei év elején tartott miniszterelnöki sajtótájékoztatón rákérdezett, hogy milyen átalakítások zajlanak a birtokon. A miniszterelnök válasza a következő volt: „Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig is az volt.”

Az Átlátszó egy évvel ezelőtt készített drónfelvételein még látszott mindkét műemlék lovarda a Hatvanpusztai majorságban, most viszont már nem – írja a portál.

De nem a hatvanpusztai majorság az egyetlen korábbi Habsburg-birtok, ami a miniszterelnök édesapjának az érdekeltsége lett. Az mfor.hu írt arról, hogy 2019. áprilisban a majorságtól 5 perces autóútra fekvő Pannónia Golf & Country Club-ot tulajdonló céget, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is megvette Orbán Győző Csányi Attilától, az OTP-elnök Csányi Sándor fiától. A több száz hektáros területen található többek között az egykori kastély és az épülethez vezető 200 éves platánsor.

A cikkben az is olvasható, hogy Orbán Győző legnagyobb cégéből, a Dolomit Kft.-ből – amely éppen a közelmúltban kapott engedélyt a kitermelés növelésére – tavaly 1,8 milliárd forint osztalékot vettek fel, de nem ez volt a legnagyobb pénzkivét a cégből, hiszen 2017-ben 2,5 milliárd forint osztalék hagyta el a vállalkozást.