Az ellenzék az Igazságügyi Minisztérium előtt követelte Varga Judit lemondását

Az ellenzék az Igazságügyi Minisztérium előtt követelte Varga Judit lemondását

Fotó: Facebook/Dr. Keresztes László Lóránt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás képviselői azt követelik, hogy Völner Pál mondjon le képviselői mandátumáról is, továbbá Varga Judit is távozzon az igazságügy-miniszteri pozícióból. A Momentum, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselői erről az Igazságügyi Minisztérium előtt tartott, csütörtöki sajtótájékoztatón számoltak be. Az online közvetített eseményről beszámolt az MTI is. Legutóbb kedden, Völner botrányának kirobbanásának napján követelte az egységes ellenzék Varga távozását.

A Völner-botrány rámutatott, hogy a korrupció nemcsak a jéghegy csúcsán látható, megvan a rendszerszintű korrupció belülről is – közölte a Momentum elnökségi tagja. Hajnal Miklós szerint a minisztériumon belülről „gyakorlatilag egy bűnszervezetet működtetnek”, az államot pedig „gyakorlatilag a Fidesz-maffia üzemelteti.”

A párbeszédes Tordai Bence kifejtette, a Fidesz törvényhozói hatalmát szerinte „három köztörvényes bűnöző biztosítja.” Simonka Györgynek és Boldog Istvánnak is hasonló vádakkal kellett szembenéznie, a parlamenti mandátumuk mégis biztosítja a Fidesz-kétharmadot – fogalmazott Tordai.

A Jobbik képviselője, Szilágyi György úgy fogalmazott, hogy Magyarország az Európai Unió legkorruptabb országává vált, a végrehajtók és Völner segítségével pedig szerinte a nehéz sorsú embereket még földönfutóvá is teszik, emiatt pedig Völner „komoly milliókat kap zacskókban.” Keresztes László Lóránt, az LMP korábbi társelnöke eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy Völner látta el miniszteri biztosként a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felügyeletét, a gyanú szerint pedig ennek a szervezetnek az elnökétől kapott alkalmanként több millió forintot vesztegetésként. Szerinte, amikor a korrupt szálakat nem derítették fel, le kell állítani a végrehajtásokat. A frakcióvezető szerint miután a miniszter Völnert bízta meg a lehallgatások engedélyezésével, abból kell kiindulni, hogy annak során is korruptan jártak el.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és Varju László (DK) is bűnszövetkezetet emlegetett, míg Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőjelölt nevében szólal fel. Feltételezésük szerint Orbán Viktor és Varga Judit nem csak a híradásokból értesült arról, hogy mit művelt Völner Pál. Egy boldog országban az Igazságügyi Minisztérium a becsület székháza, de Magyarországon „ez is az Orbán Viktor vezette bűnszövetkezet egyik alvállalkozása” – fogalmazott.

Az ellenzéki politikusok az esemény végén közölték, hogy bűnügyi helyszínként tekintenek a minisztériumra, ezért mellmagasságban egy sárga-fekete csíkos szalagot húztak ki az épület előtti járda szélén.

A sajtótájékoztatót itt nézhetik vissza