Az elmúlt 24 órában már csak 258 fertőzöttet regisztráltak

Az elmúlt 24 órában már csak 258 fertőzöttet regisztráltak

Spiró Melinda szájsebész szakorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 22-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 óra adatai szerint 258 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, míg a kórral összefüggésben elhunyt 41 beteg – írja hétfői beszámolójában a járványügyi helyzetről tájékoztató kormányzati honlap. Az adatok szerint pünkösdvasárnap 17 463 fő vette fel az első oltását, számuk így már 5 023 145. A vakcina második adagját eddig 3 012 483 fő kapta meg.

Az összegzés szerint a járvány kezdete óta összesen 802 346 beazonosított fertőzést regisztráltak, míg a Covid-19-cel kapcsolatba hozott halálos áldozatok száma elérte a 29 560-at. Az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent az elmúlt napon, jelenleg 102 581 fő; a kórból 670 205-en gyógyultak fel. A tájékoztatás szerint 1420 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.

– Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak – írják.

– Az 5 millió beoltott elérésnek köszönhetően életben lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata. Vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és az üzletek, éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozásoknak – olvasható a tájékoztatóban. Azt ugyanakkor aláhúzták, hogy „minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata”.