Az MSZP javaslatot nyújtott be arról, hogy Matolcsy fizetéséhez kössék a pedagógusbéreket

Az MSZP javaslatot nyújtott be arról, hogy Matolcsy fizetéséhez kössék a pedagógusbéreket

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke előadást tart a Budapesti Metropolitan Egyetem Kezedben a jövő - TEDx konferenciáján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. november 10-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Fidesz-kormány a gazdasági válság kellős közepén akarja Matolcsy György fizetését havi 6,2 millió forintra emelni. Ez egy kezdő pedagógus bérének hússzorosa! Az MSZP azt javasolja, a pedagógusok fizetése is legyen a jegybankelnökéhez kötve, így márciustól már 600 ezret vihetnének haza – jelezte a párt csütörtöki, a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményében.

Emlékeztettek: „a Fidesz amúgy is szereti Matolcsy fizetéséhez igazítani az általuk létrehozott hivatalok vezetőinek béreit. Az Integritás Hatóság, a Médiahatóság és a Közbeszerzési Hatóság elnökének bére is a jegybankelnökéhez van kötve”.

Az MSZP most benyújtott indítványa szerint Matolcsy fizetése nem haladhatja meg a tanári bér tízszeresét, így a kezdő pedagógusbér 500 ezer forintra emelkedne, tavasszal pedig már 600 ezerre nőne. Így jelentős előrelépés történne a pedagógusok bérrendezésében, a jegybankelnök fizetésének emelkedésével pedig a későbbiekben is automatikusan növekedhetne a pedagógusbér.