Az ország egyik részén tél, másutt inkább tavasz lesz

Az ország egyik részén tél, másutt inkább tavasz lesz

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, néhol párás időre van kilátás, hosszabb-rövidebb felszakadozások délen, délnyugaton lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Elszórtan (nagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi felében) várható kisebb eső, szitálás, de az Északi-középhegység környékén havas eső, havazás, estétől néhol ónos eső is kialakulhat.

Az ország délnyugati részén a délnyugati, másutt az északkeleti, keleti szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán és a Rábától nyugatra 1 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul.

Szombaton is kettősfronti hatásra figyelmeztet az Időkép, északon a hideg-, délen a melegfrontra érzékenyek panaszai jelentkezhetnek intenzívebben.

Sokunknál előfordulhat fejfájás, migrén, dekoncentráltság, tompaság, alvászavar, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét. Reggelre sokfelé képződhet köd, a nyirkos időben a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. Sokfelé borongós időben lesz részünk, ez lehangoltságot okozhat. 

Címkék: időjárás