Bár Orbánék szerint egy forint közpénzbe sem kerül a magánrepülőzése, kiderült, hogy mégis

Bár Orbánék szerint egy forint közpénzbe sem kerül a magánrepülőzése, kiderült, hogy mégis

Orbán Viktor kiszállt az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én (Fotó: Németh Dániel/Átlátszó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, mégis csak mi fizetjük – még ha nem is teljes egészében – Orbán Viktornak azokat a magánútjait, amikor vagy a Vidi FC, vagy pedig a válogatott meccseire ruccan ki szurkolni. Immár harminc éve, már ahogy azt maga a kormányfő mondta. Ugyanis akárhogy is állítja be a kormánypropaganda az utazgatásait, Orbán Viktornak, mint az ország miniszterelnökének ilyen esetekben is kijár a személyvédelem, amit természetesen a Terrorelhárítási Központ lát el, naná, hogy a költségvetése terhére.

És ezt nem mi, hanem Pintér Sándor belügyminiszter állította, amikor válaszolt a jobbikos Mirkóczki Ádám, Pintér Tamás és Szilágyi György írásbeli kérdésére, miután az ellenzéki képviselők afelől érdeklődtek, hogy „Ki biztosítja a magyar miniszterelnök védelmét egyes magánútjain?”

Mi lenne, ha Garancsi István a teljes vagyonát megosztaná Orbán Viktorral? - Magyar Hang

Ha a repülőút ajándék volt, akkor pontosan mi az, ami még ajándékként belefér?

Mirkócziék összegyűjtötték, hogy a kormányfő hány meccsre utazott ki a „szokott módon” 2018. második felében: a nyári Ludogorec–Vidi Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésén Bulgáriában, Oroszországban két világbajnoki meccsen, októberben a Chelsea–Vidi mérkőzésen Londonban, valamint Athénban a Görögország–Magyarország meccsen. Feltették a kérdést, vajon ilyen esetekben jár-e a személyi védelem, és ha igen, akkor azt miből finanszírozzák. A választ Pintér Sándor belügyminisztertől kapták meg, amiben közölte, a mindenkori miniszterelnököt a személyvédelem a nap 24 órájában, hivatalos és magánprogramjain egyaránt megilleti.

Orbán: Harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni – Magyar Hang

Jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni - mondta a miniszterelnök, amikor a luxusrepülős utakról kérdezték.

„A kérdésben szereplő országokban történt tartózkodásakor a miniszterelnök személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látta el, természetesen a szabályok értelmében a költségvetése terhére” – árulta el Pintér.

Korábban Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője még azt nyilatkozta a Népszava kérdésére, miszerint: „Orbán Viktor a Mol Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a Mol Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.”

Mintha némi ellentmondás lenne a két válasz között.