Bayer Zsolt: Szájer József igenis egy morális lény

Bayer Zsolt: Szájer József igenis egy morális lény

Szájer József beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2016. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szájer József ügyéről beszélgetett a HírTv-n csütörtök este a Háttérkép című műsorban Bayer Zsolt, Boros Imre és Bogár László.

Bayer Zsolt így kezdte a műsort: „Nagyon hülyén fog hangozni, nagyon sok mém fog születni a következő mondatomból, de akkor is ragaszkodom hozzá. Szájer József igenis egy morális lény. És ami az én számomra a legfájdalmasabb és legszomorúbb, hogy most rajta keresztül nemcsak a saját életművét, hanem az egész Fidesz-ethoszt próbálják meg kikezdeni.”

Hozzátette: Józsi „küzdött, nem tudom mióta ezzel a rettenetes démonával, de ettől ő még a világban a jót méltányolta, és azt is képviselte. Hiába is próbálják ezt most a feje tetejére állítani. Csak nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája.”

„Csődöt mondtunk, Zsoca. Csődöt mondott az okosság és az okság. Időzített száz megatonnás hidrogénbomba minden emberi lény” – mondta Bogár László. Arról is beszélt, hogy „sokkal, de sokkal komolyabban kéne venni a politikai alkalmassági vizsgálatot. (…) tegyünk meg minél többet annak érdekében, hogy minél kevesebb ilyen eset legyen.”

„Nem kockáztathatjuk, hogy egyes hibás szerkezetű személyek, akik persze lehetnek nagyon értékesek, hasznosak, de valamilyen hibás szerkezet van bennük, amelyik törékennyé és kiszolgáltatottá teszi őket (…). A Borkai-ügy után is azt mondtuk, hogy nagyon alaposan meg fogjuk vizsgálni ezt a kérdést. Ami most történt az azt jelzi, hogy lehet, hogy alaposan megvizsgáltuk, csak lépések nemigen történtek. Ennek a kockázat, Zsoca, ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jósával kapcsolatban. Akkor miért nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy (…) minimálisra csökkentsük ennek a kockázatát?” – fogalmazott Bogár László.

„30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott" – fogalmazott Bayer. – „Iszonyatosan haragszom Szájer Józsefre. Azért, amilyen helyzetbe hozta önmagát. A családját, a gyerekét. Azt a politikai közösséget, amelyet 30 éve hibátlanul és kiválóan szolgál. Iszonyatosan haragszom rá, de látva a nyilvános kivégzését, e helyről is üzenem neki, hogy nálam mindig fog kapni egy tál meleg ételt” – mondta.

Bayer arról is beszélt, hogy „megbocsáthatatlan”, hogy a Fidesz-alapítók, sőt az egész párt „legmagasabb intellektusú, legokosabb” embere „ennyire hülye” legyen. Hogy amikor a kormány vétózik és „élet-halálharcot vív az egész Soros-hálózattal”, „ilyenkor ezt megcsinálni ez egy olyan fokú felelőtlenség és ostobaság, amit nem bírok elhelyezni a fejemben” – mondta Bayer.

Bayer arról is beszélt a műsorban, hogy egy régi barátja és harcostársa két évtizeddel ezelőtt bevallotta neki, hogy „homokos”, később pedig azt, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Később, blogján egyértelművé tette, hogy nem fideszes politikusról, hanem egy régi barátról beszélt.

Ezzel kapcsolatban Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán bejelentette, hogy feljelentést tesz. „Ez konkrétan pedofília és saját bevallása szerint Bayer 20 éve tudja. Én viszont haladéktalanul feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen és indítványozom Bayer Zsolt tanúként való meghallgatását” – írta.

(via, 444.hu, 24.hu)