Beindult Márki-Zay Péterék mozgalma

Beindult Márki-Zay Péterék mozgalma

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Huszonnégy óra alatt ezer ember csatlakozott a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz – jelentette be a szervezet január elsején délben a Facebook-oldalán.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a mozgalom elnöke december 31-én szintén a Facebookon közölte, hogy elkészült a honlapjuk, ahol regisztrálhatnak, akik szeretnének csatlakozni.

Azt kérte az érdeklődőktől, hogy, hozzák létre településükön a szabadság kis köreit (az úgynevezett Kossuth-köröket), találják meg és támogassák közös jelöltjeiket a polgármesteri és képviselői posztokra.

Márki-Zay Péter köszöntője

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének köszöntője Nézd meg a weboldalunkat: http://bit.ly/2Q98W45 Csatlakozz a mozgalomhoz: http://bit.ly/2QcFWsu

„Az önkényuralom és korrupció elleni kiállásunkban nem számít, ki a jobb- és baloldali, minden becsületes magyar emberre szükség van a demokratikus jogállam helyreállításához. Mentsük meg hazánkat az orosz, macedón és magyar bűnözőktől, iszlamista diktátoroktól és terroristáktól, őrizzük meg a keresztény Európa demokratikus értékeit” – írta.

Mindemellett mindenkit arra kért, hogy csatlakozzon és támogassa „a szabad magyarok közös mozgalmát”. „Ti vagytok az új ellenzék” – üzente.

Egy másik bejegyzésében arról írt Márki-Zay, hogy „az egész ország számára nagy lehetőség az új esztendő, hiszen kialakulni látszik egy új, az ország érdekében egymással és a tisztességes fideszesekkel is együttműködni képes, de a nemzet vagyonának gátlástalan eltulajdonítása és jogaink folyamatos lábbal tiprása ellen határozottan fellépő ellenzék”.

Márki-Zay Péter: A nyilvánosság a Fidesz hatalmának a kulcsa | Magyar Hang

Életképes ellenzéki ernyőszervezetet kell létrehozni, ebben hisz Hódmezővásárhely polgárestere. Interjúnk a 0. számból.

November elején jegyezték be a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, az első ülést pedig november 18-án tartották. Az utána kiadott közlemény szerint a „mozgalom fő célja, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármesterjelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát. 2014-ben Siófok, 2015-ben Veszprém, 2018-ban Hódmezővásárhely, Balmazújváros és Rákospalota is megtanított bennünket arra, hogy az állampárt csak összefogással győzhető le” – írták. 

Augusztus 20-án a Hadházy Ákos és Jeszenszky Géza oldalán tartott hódmezővásárhelyi fórumot követően beszélt arról Márki-Zay Péter, hogy új pártra vagy mozgalomra van szükség az ellenzéki oldalon. – Természetesen nem a jelenlegi ellenzéki pártok ellenzékeként kellene politizálni ennek az új erőnek, hanem következetesen küzdenie kell a korrupció és jogállam, az európai értékrendek lebontása ellen – mondta később a Magyar Hangnak Hódmezővásárhely polgármestere.