Bencsik János bezárt egy kaszinót

Bencsik János bezárt egy kaszinót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bencsik János, a Polgári Válasz politikusa, országgyűlési képviselő egy zárva feliratot helyezett el kedd délután a Las Vegas Casino ajtaján Budapesten, a Corvin sétányon. Az akció negyven perce után a Magyar Hang tudósítójának tapasztalatai szerint nagyjából ket tucatnyian mentek volna be, bár sokan visszafordultak. Volt olyan vendég is, aki maszk nélkül érkezett, bár az nem látszott, hogy bent ne húzta volna fel.

– Ha lehet szórakozni, akkor mindenkinek lehessen szórakozni. Ha maszkviseléssel az emberek összejöhetnek, akkor ezt tehessék meg, ne csak NER-kaszinókban – mondta az ajtó előtt Bencsik János. A kaszinók működtetői még jobban gazdagodnak a járványhelyzet alatt, míg a vendéglátósok elszegényednek – tette hozzá. A nyitás, vagy zárás vonatkozzon mindenkire – mondta a politikus. Hangsúlyozta, hogy senkit nem akarnak megakadályozni a szórakozásban, csak a kettős mércét akarják megszüntetni.

Kijött Bencsik Jánoshoz egy férfi, hogy tárgyaljanak, de a politikus csak a kamerák előtt akart vele beszélni, ezt követően visszament az épületbe.

Bencsik János és aktivistatársai az ajtó elé álltak, az érkezőknek pedig azt mondták, hogy lezárták a kaszinót. Piros-fehér szalagot is kifeszítettek. Mindenkivel közölték, hogy ez egy polgári engedetlenségi akció, hogy megértessék a hatalom birtokosaival, nem alkalmazhatnak kettős mércét. Arról is beszélt, hogy fizikailag senkit sem akarnak megakadályozni a bejutásban, csak próbálják eltántorítani őket.

Később azonban Bencsik János azt mondta, az üzemeltetők kicselezték őket és a vészkijáraton be lehet jutni.

15 óra előtt néhány perccel a kaszinó két képviselője arra kérte a politikust, hogy ne a bejáratnál álljanak, mert az magánterület, hanem menjenek távolabb néhány méterrel, közterületre. Azt is kérték, hogy ne kamerázzák az érkező és távozó vendégeket. Bencsik János erre közölte, hogy néhány méterrel előrébb állnak, és úgy folytatják a tiltakozó akciót.