Büntetőfékező rendőrautó: nyomozás indult az ügyben

Büntetőfékező rendőrautó: nyomozás indult az ügyben

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomozást rendelt el a büntetőfékező rendőrautó ügyében – tudta meg a Magyar Hang a Központi Nyomozó Főügyészségtől. 

Mint korábban beszámoltunk róla, egy rendőrautó büntetőfékezéssel kényszeríthetett megállásra egy kocsit nemrég. Az esetről a bpiautosok.hu számolt be elsőként, videófelvételt is közölve az esetről. Az ügyre még aznap reagált a rendőrség is az alábbi közleményt kiadva: „Az interneten terjed egy felvétel, amely szerint az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán egy rendőrautó büntetőfékezéssel megállásra kényszerített egy személyautót. Mélyen elítéljük az ilyen magatartást, amelyet senki, semmilyen közlekedési szituációban nem alkalmazhat”. Leszögezték azt is, hogy az esettel kapcsolatban a szükséges intézkedést megtették, de hogy ez pontosan mégis mit jelent, azt nem részletezték. 

Az ügyben lapunk az alábbi kérdéssel kereste meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatát: 

1. Mit jelent pontosan, hogy a szükséges intézkedést megtették?
2. Indult-e nyomozás az ügyben?
3. Valóban rendőr volt-e az az illető, aki büntetőfékezett? Ha igen, milyen szankcióban részesítették?

Az ORFK viszont csak annyit írt megkeresésünkre, hogy forduljunk a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF). A KNYF lapunknak küldött válaszában az is szerepelt, hogy az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt, további adat az elkövetőről, valamint a nyomozásról nem közölhető. Vagyis tőlük is hiába érdeklődtünk arról, hogy valóban rendőr volt-e a büntetőfékező személy, de az rtl.hu korábban arról írt, hogy információik szerint a Pest megyei főkapitányság egyik rendőre vezette a kocsit.