Bűz-gate: vizsgálatot indít a kormányhivatal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valószínűleg nem került veszélyes anyag a levegőbe tegnap, amikor Budapest több kerületét, valamint Budaörsöt és néhány környékbeli települést is orrfacsaró bűz árasztotta el, ám azt továbbra sem tudni, mi okozta a több órán át tartó kellemetlenséget, illetve hogy honnan fújta a szél a szagot. A Hvg.hu cikke szerint azonban lakossági bejelentések alapján vizsgálatot folytat a Pest Megyei Kormányhivatal az ügyben. Ezt maga az érintett hatóság erősítette meg a hírportálnak.

Valami bűzlik Budapesten | Magyar Hang

Csütörtök délután óta egyre jobban terjed a bűz a fővárosban, Buda után már a teljes településen lehet érezni az ürülékszagot. Ahogy a Magyar Narancs Online említette, a IX. kerületi szerkesztőségüket is elérte, ahogy a Magyar Hang közelben lévő irodájánál szintén érezni a bűzt.

Ahogy arról lapunk is hírt adott, csütörtök délután iszonyatos bűz kezdett el terjedni a fővárosban, amely csak az esti órákra csillapodott. Ugyanez volt a helyzet több a fővárostól nyugatra elhelyezkedő településen, így Budaörsön is. A város polgármestere, Wittinghoff Tamás Facebook-oldalán azt írta, hogy Zsámbékon nedvestrágyáznak, és a nagy szél viszi szét a szagot. Ám ezt Zsámbék polgármestere, Horváth László az Indexnek cáfolta. Gyanakodtak a térségben trágyázó Gyermelyi Zrt.-re is, ám a társaság szintén visszautasította a vádat. A szagnak eddig tehát nincs gazdája. Azt, hogy veszélyes anyag nem volt a levegőben, Wittinghoff Tamással közölte a katasztrófavédelem, de a Hvg.hu forrásai is megerősítették az információt.