Csődveszélyben Balmazújváros, már a béreket sem tudják fizetni

Csődveszélyben Balmazújváros, már a béreket sem tudják fizetni

Fotó: Hegeduspeterbalmazujvarosert.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudják november tizedikén kifizetni a béreket a balmazújvárosi önkormányzatnál – tudta meg az ATV. A város közgyűlése legutóbb sem szavazta meg a költségvetést, most pedig elfogyott a pénz, nincs miből utalni a fizetéseket. A csatorna értesülései szerint a kialakult helyzet miatt már egy komplett kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban, illetve a fűtés és áramszámlát sem tudja már az önkormányzat kifizetni.

A Hajdú-Bihar megyei település fizetési nehézségeinek oka, hogy a városházán politikai csatározások folynak. Hónapok óta késik Balmazújváros működéséhez szükséges két rendelet elfogadása, ezért a csőd fenyegeti a települést. Hírek szerint a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását négy fideszes és két független képviselő akadályozza. Azt állítják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla, pedig többször kértek adatokat a teljes átvilágításhoz. Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat.

Mint a 24.hu írja, Hegedüs Péter független (a Fidesszel szemben alakult ellenzéki együttműködés jelöltjeként nyerő) polgármester korábban elmondta, hogy ha november 3-ig nem születik döntés, több száz városi dolgozó bérének kifizetése maradhat el, mert a város nem fér hozzá az államkincstári forrásokhoz. Úgy véli, a képviselők őt akarják megbuktatni.