Csütörtökön bejelentették, pénteken máris enyhítik a hétvégi kamionstopot

Csütörtökön bejelentették, pénteken máris enyhítik a hétvégi kamionstopot

Kilépésre várakozó kamionok Röszkénél az M5 -ös autópályán. Fotó: Lukács Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását felfüggesztik vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel. Mint emlékeztetnek, a kamionstop pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén.

A korlátozás alól a hosszú hétvégén mentesülnek a napi fogyasztási cikket szállító járművek is. 

A közleményből kiderül, a szakmai szervezetek kezdeményezték változtatás, így a hazai fuvarozó vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg feladataikat, és a kevésbé forgalmas éjszakai órákban juttathatják célba a rájuk bízott árukat. A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokra sem.

Mint arról lapunk is beszámolt, a napok óta tartó benzinvásárlási pánik miatt csütörtök késő este tartott kormányszóvivői tájékoztatón egyebek mellett azt is bejelentette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a helyzet normalizálása érdekében az ünnepi hosszú hétvégére négy napos kamionstopot rendelnek el. Ezt a döntést vizsgálták felül az ITM közleményének tanúsága szerint.