Több vidéki város is megmozdult az oktatásért

Több vidéki város is megmozdult az oktatásért

Ürömi és pilisborosjenői családok fáklyás megmozdulása az oktatás jövőjéért 2022. november 17-én (Fotó: Olvasónktól)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak Budapesten, országszerte tiltakoztak a közoktatás állapota miatt a héten.

A debreceni belvárosban két gimnázium, a Fazekas és az Ady között alkottak élőláncot a reggeli órákban az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom felhívására, részeként az ország számos városában megtartott hasonló tiltakozásnak – az EGY ORSZÁG, SOK LÁNCSZEM, EGY CÉL! célkitűzés jegyében, „Egy célért, egy időben, egységesen! Az oktatásért és az oktatásban dolgozókért!” A debreceni tiltakozás a Csapó utcai sétálóövezetben, a Fórum előtt 16.45 órára meghirdetett tüntetéssel folytatódik, ahol tanárok és diákok beszédei hangzanak el – tudósít a Debreciner

Pilisvörösváron is szerveztek élőláncot, százak gyűltek össze a kultúrház környékén, a városon átvezető főút mentén. Dudálásra biztatták az autósokat, többek között olyan táblákat tartottak fel, mint hogy „Elég az elnyomásból”, illetve hogy „A sztrájk alapjog”. 

Előző este, vagyis csütörtökön pilisborosjenői és ürömi szülők, tanárok és diákok tüntettek a Pilisborosjenői Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. – Üröm és Pilisborosjenő elindult, félúton a sulinál találkoztunk, ott volt egy kis rendezvény – számolt be róla az egyik résztvevő. Többen fáklyákkal érkeztek.

Eger sem maradt tétlen az Egri ügyek beszámolója szerint. Mint írták, csütörtökön az egri Eszterházy téren volt fáklyás felvonulás az oktatás ügyéért, majd a Dobó István Gimnázium tanári karának tagjai is képpel üzenve tiltakoztak. Pénteken pedig 150-200 diák, pedagógus és szülő alkotott élőláncot a városban.

A Magyar Hang tudósítása a pénteki élőláncról itt olvasható.