Deutsch Tamás az összes EP-képviselőnek levelet írt Magyar Péter mentelmi ügyéről

Deutsch Tamás az összes EP-képviselőnek levelet írt Magyar Péter mentelmi ügyéről

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről – közölte a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán.

Deutsch Tamás azt írta a közösségi oldalán, hogy Magyar Pétert lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. A Fidesz EP-képviselőcsoport vezetőjének egyébként mindehhez kapóra jött, hogy nemrég Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Magyar Péter európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Erre az ellenzéki politikus úgy reagált, hogy önként lemond a mentelmi jogáról, amint Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Deutsch bejegyzésében így fogalmazott: „Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartyról, az ellopott telefont bedobta a Dunába”. Szerinte Magyar Péter azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő „nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát”. Hangsúlyozta: Magyar Péter lopásából büntetőügy lett, és ahhoz, hogy bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell szavaznia az EP-nek. (Arról Deutsch nem tett említést, hogy a szóban forgó júniusi ötkertes éjszaka után a kormánypárti sajtó kiskorú lányok zaklatásával vádolta meg Magyar Pétert, aki azóta sorra nyeri a sajtó-helyreigazítási pereket ellenük.) 

– Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért – állította Deutsch Tamás. Végül azzal fejezte be a posztját, hogy a mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák.