Dobrev nekiment a kormánynak a járványkezelés miatt, a Fidesz visszaszólt

Dobrev nekiment a kormánynak a járványkezelés miatt, a Fidesz visszaszólt

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavalyi halálozási többlet 90 százalékát, tehát a járvány áldozatainak 90 százalékát az idősek tették ki – derült ki a 24.hu által kiperelt adatokból. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje a hírre reagálva azt közölte, hogy szerinte az elhunytak jelentős részét meg lehetett volna védeni egy felkészült járványkezeléssel.

– Az Orbán-kormány a járványban is az időseket tartotta feláldozhatónak, a nyugdíjas áldozatok rendkívül magas száma 17 milliárd forintos spórolást jelentett a kormánynak a nyugdíjkiadásokban. Az időseknek adták a nagyrészben hatástalan kínai vakcinát is, holott épp nekik nem lett volna szabad, és semmilyen segítséget nem adtak az időseknek, sőt, a DK azonnali, 50 ezer forintos támogatásról szóló javaslatát is lesöpörték az asztalról – fogalmazott Dobrev Klára, aki szerint soha többé nem fordulhat elő, hogy a kormány járulékos veszteségként tekintsen az idősekre. 

A Fidesz a DK-s politikus sajtótájékoztatójára reagálva azt közölte: gyomorforgató és álságos, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik pusztán hatalmi érdekből oltásellenes kampányt folytattak és minden a járvány megfékezését célzó intézkedést támadtak. – A legtöbb idős ember a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti idősotthonában hunyt el, amelyért Gyurcsány főpolgármestere és főpolgármester-helyettese felel – írta a kormánypárt.