Döcög a magyar–horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

Döcög a magyar–horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem érkezett megkeresés a magyar hatóságokhoz a horvátok részéről Borkai Zsolt horvátországi jachtozása miatt – derült ki a magyar rendőrség Blikknek küldött válaszából. A volt győri polgármesterről a tavaly októberi önkormányzati választások előtt kerültek olyan fotók és videó, ahol egy horvátországi jachton intim helyzetben látható ismeretlen fiatal lányokkal.

Az ügy kirobbanását követően lapunk megkeresésére akkor a dubrovniki–neretvai rendőrség azt írta: „Médiaközlések alapján, amelyek Borkai úr dubrovniki tartózkodását lehetséges törvénytelenségekkel hozzák kapcsolatba, bűnügyi vizsgálat indult”.

– A hajón tartózkodó vendégek prostituáltak szolgáltatásait vehették igénybe, és a fotókat, illetve videókat kiszivárogtató blog szerint drogot is fogyasztottak, noha ezt nem bizonyították – emlékeztetett most a bulvárlap. Az azóta tisztségéről lemondott, birtokán visszavonultan élő, mezőgazdasági munkákat végző Borkai egyébként a napokban a Blikknek tagadta, hogy kábítószerezett volna, és leszögezte, nem tart a rendőrségi vizsgálat eredményétől.

– A zágrábi belügyminisztérium nemrégiben lapunk kérdésére elárulta, még mindig tart a vizsgálat, ami a szokottnál időigényesebb, ugyanis a nyomozás nagyobb része nemzetközi rendőrségi együttműködésen keresztül zajlik. Ennek ellenére a magyar rendőrség állítja, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben – írta szerdán a Blikk.